Es descriu un cicle anual de formació docent-recollida d’evidències-retroalimentació centrat en la resolució de problemes en primària. L’objectiu és treballar dins una comunitat observable de professors per obtenir coneixement i evidències que integrar al cicle. El mètode és una plataforma de treball de docents en grup que incorpora l’observació i l’aprenentatge entre iguals. Els resultats esperats, un conjunt creixent de docents-investigadors de la seva pràctica, i un conjunt de pràctiques testades per docents, a partir de les idees inicials dels formadors.

Veure més →

Com a balanç del cicle anual de formació Atreveix-te amb la creativitat matemàtica, basat en la resolució de problemes per primària, es presenta l’anàlisi, valoració i conclusions de l’experiència per part dels formadors, tenint en compte tant aspectes vivencials i organitzatius com les aplicacions pràctiques dutes a terme pels professors que van assistir a la formació.

Veure més →

En aquesta PAA començarem veient per sobre un parell d’exemples on s’ha utilitzat l’eina Formularis de Google: primer en una activitat col·laborativa i avaluable per a 1r de batxillerat i després en una altra per a un nivell de 2n d’ESO en format “Room Escape”. Tot seguit, aprendrem com utilitzar aquesta eina per a crear aquest tipus d’activitats.

Veure més →

Es tracta del relat mitjançant vídeos i fotografies de les diferents etapes del cicle formatiu “Atreveix-te amb la Creativitat Matemàtica” organitzat per la Fundació “la Caixa”: des de la sessió de “sembra”, en la qual els docents involucrats reben una formació inicial, a la sessió de “collita”, en la qual es presenten els pòsters elaborats pels docents documentant experiències didàctiques basades en l’evidència.

Veure més →

Es presenten diverses iniciatives que des de Tortosa es porten a terme buscant, entre altres objectius, la millora de la imatge social de les matemàtiques: tallers per a alumnat (papiroflèxia, cúpules de Leonardo, jocs de fusta…), una gimcana matemàtica i històrica per la ciutat, un concurs de “Haikus matemàtics”, la celebració al carrer, a la televisió i a la ràdio de diferents efemèrides matemàtiques…

Veure més →

Fira de matemàtiques aplicades a la realitat amb: concursos literomatemàtics, pel·lícules matemàtiques, gimcanes de jocs i d’enginy… totes aquestes activitats es fan el dia de les matemàtiques implicant tot el centre escolar, des de P3 fins a batxillerat. Un espai intergeneracional on gaudir de les matemàtiques de forma lúdica i atractiva tot aplicant els seus coneixements.

Veure més →

La Federación Española de Sociedades de Profesores de Matemáticas (FESPM), pretén crear un espai de divulgació de les matemàtiques de manera global. Una activitat que es pugui dur a terme de manera simultània des de totes les societats que componen la FESPM el proper 2021. Es presenten els principis bàsics així com la proposta d’activitat.

Veure més →