Comunicacions enllaçades

#Batxillerat i formació professional, #Primària, #Secundària obligatòria, @Canvi i relacions, @Estadística i atzar, @Numeració i càlcul, N5. Investigacions i projectes - Viure experiències

Matemàtiques i valors, conjunts disjunts?

Lluís Mora Cañellas – CESIRE-CREAMAT

Quins valors transmetem com a mestres i professors de matemàtiques? Mostrarem com, amb una selecció acurada de les activitats, i una metodologia d’aula adequada, el treball en valors té lloc a l’àrea de matemàtiques. Hi podem contribuir en aspectes de l’àmbit Cultural i Històric, de l’àmbit SocioPolític i d’altres aspectes més personals. Mostrarem el lligam que hi ha entre els valors, qualitats que donen valor, que treballem en aquests àmbits i un aprenentatge que inclogui saber, saber fer, ser i conviure. Es mostraran exemples d’activitats lligades a la història i la cultura, al treball per projectes i a la resolució de problemes, que ens ajudaran a introduir i aprofundir en aquestes qualitats que fan més estimable el treball matemàtic que portem a terme. A més, seran activitats transversals pel que fa al nivell educatiu en el qual podem aplicar-les i estan perfectament adaptades al currículum competencial amb el que treballem.


Document definitiu

 

Material+Emocions+Activitat=Recurs

Enric Castellà – INS Miquel Biada (Mataró)

La intenció de la comunicació és mostrar que si fem viure experiències mentre aprenem, els coneixements s’assimilen més fàcilment. Per mostrar-ho, proposem treure activitats fora de l’aula i sortir al carrer. I d’aquesta manera insistir en la importància de fer viure emocions mentre transmetem els coneixements.
Utilitzarem un esquema de plantejament de problemes, on no donem totes les dades necessàries al principi, ni la mateixa pregunta del problema. Els propis alumnes fan les preguntes després de plantejar una situació (Matemàtiques en 3 actes).
Acabarem donant importància a les TIC, com a complement a l’activitat fora de l’aula amb l’ús del Geogebra. Insistint en la necessitat d’utilitzar eines amb llicències lliures a l’aula, coincidint amb la filosofia del congrés.


Document definitiu

 

 

Annex

 

On? Aula B3
Quan?13/07/2016 (09:00 - 10:00)

Les reserves en línia no estan disponibles per aquest esdeveniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *