Comunicacions enllaçades

#Infantil, @Canvi i relacions, @Estadística i atzar, @Mesura, @Numeració i càlcul, N4. Representació i comunicació - Compartir coneixement

Fem Matemàtiques parlant de les nostres emocions.

Noemí Requena Colominas Escola Vila Olímpica (Barcelona)

Mostrar com, partint d’un projecte sobre les nostres emocions, podem parlar i aprendre matemàtiques. A partir de la recollida d’informació sobre la quantitat de cada emoció que l’infant creu que té després d’haver escoltat el conte “El Monstre de Colors”, en un treball de racons posterior, se’ls planteja, entre els quatre nens i nenes del grup, quina emoció creuen que tenen més entre tots i quina menys i se’ls demana que ho representin. Analitzarem els diferents tipus de representacions i els aspectes matemàtics que sorgeixen.


Document definitiu

 

Un full blanc ple de continguts

Mequè Edo Universitat Autònoma de Barcelona (Bellaterra)

En aquesta comunicació es reflexiona en primer lloc, sobre els continguts que solen tenir determinades propostes gràfiques d’editorial a parvulari i s’argumenta sobre la poca conveniència d’iniciar-se en el món matemàtic a través d’aquestes tasques. La segona part de l’escrit es destina a presentar què és el full en blanc, com a proposta gràfica alternativa a les fitxes despersonalitzades. A continuació es presenten i s’analitzen exemples d’aquest tipus d’activitat realitzades a diferents edats, des de parvulari tres, quatre i cinc anys, fins a primer de primària. Es tanca la comunicació amb alguna evidència d’aquesta anàlisi, com ara, el fet que, quan el mestre encerta amb una proposta potent de full en blanc, acaba coneixent millor els seus alumnes i, per tant, els podrà acompanyar millor al fer el següent pas.


Document definitiu

 

On? Aula B1
Quan?13/07/2016 (12:30 - 13:30)

Les reserves en línia no estan disponibles per aquest esdeveniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *