Comunicació

#Primària, @Espai i forma, N5. Investigacions i projectes - Viure experiències

Anna Petit Estrenjer – Escola Serralavella (Ullastrell)

A través d’aquesta proposta d’aula, amb els nens de tercer de primària ens endinsem en el coneixement de les dimensions espacials. La idea és prendre consciència a partir de la vivència, dels aspectes espacials com l’orientació, la direcció o la posició relativa dels objectes a l’espai. Per tal d’abordar aquest repte ens plantegem un joc constant entre la segona i la tercera dimensió.
En primer lloc, intentem entendre la diferència entre la realitat i la representació bidimensional recolzant-nos en el quadre de Renè Magritte Ceci n’est pas une pomme preguntant-nos sobre la intencionalitat de l’autor a l’hora de titular el quadre. En segon lloc, a partir de la lectura clàssica del mite de Narcís, ens proposem entendre la diferència entre el volum i el pla. Es tracta de calcar la nostra figura sobre la superfície d’un mirall, per tal de passar directament des de la realitat del volum a la representació sobre el pla. Finalment, ens plantegem el repte de representar el quadre de Las Meninas de manera tridimensional.
Sovint a l’escola es presenten els aspectes geomètrics a partir de fórmules o algoritmes. La idea de la proposta es basa en introduir la geometria com part de la quotidianitat que ens envolta, parant especial atenció a l’aprenentatge vivencial. El fet que entre tots els components de l’aula representem el quadre de Las Meninas com si fos un “pessebre vivent”, atorga al projecte un interès especial per part dels infants, fet que els motiva i els ajuda a treballar col·laborativament. Es tracta d’una tasca que per als nens està plena de significat, i sobre la que incideixen totes les matèries alhora, de manera transversal i complexa com tots els aspectes de la vida.


Document definitiu

 

On? Aula B5
Quan?13/07/2016 (10:30 - 11:00)

Les reserves en línia no estan disponibles per aquest esdeveniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *