Comunicacions simultànies

#Primària, @Espai i forma, @Mesura, N1. Resolució de problemes - El cor de l’aprenentatge, N5. Investigacions i projectes - Viure experiències

Dels cargols a l’hèlix

Mariona Torres i Canals – Escola Maria Mercè Marçal (Mataró)

Presentació de l’experiència duta a terme a 2n d’Educació Primària a l’Escola Montserrat Solà, fruit de la curiositat que va suscitar als nens i nenes del grup trobar-se que, en el terrari de l’aula on només hi havia un cargol portat per una companya, n’hi havien nascut una quinzena més. La investigació del perquè havia succeït, porta a un seguit d’experiències globalitzadores (llengua, medi, visual i plàstica, i matemàtiques) i que acaba desembocant, a través de l’observació de la closca, a la descoberta de l’espiral, de l’hèlix i l’experimentació amb aquestes formes, així com també al coneixement de les matemàtiques dins de la natura i a la manipulació d’estris com el compàs.


Document definitiu

 

Teie, quina estora vols? (Quina és la millor proposta)

Montserrat Canet – Escola Maria Mercè Marçal (Mataró)

A partir d’una observació dels alumnes de 4t en veure que els nens i nenes de Ed. Infantil s’asseien a terra a la classe de música van decidir buscar la solució a aquest problema. Així és com trobem el ‘Paviplay’ rajoles de goma ensemblables que ens permetran cobrir la superfície necessària i treure-la fàcilment quan no la necessitem.
Aquest treball ens ha permès fer un treball interdisciplinari. Dins l’àrea de matemàtiques s’han fet activitats que engloben tots els blocs curriculars. A nivell de llengua s’ha treballat tant l’expressió oral com l’escrita: ha calgut argumentar les propostes fetes, discutir-les, buscar solucions, arribar a acords i presentar propostes. Per últim, aprendre a presentar una proposta formal davant del Consell Escolar i a defensar-la. El treball en equip ha estat fonamental en tot el procés.


Document definitiu

 

On? Aula B2
Quan?13/07/2016 (09:00 - 10:00)

Les reserves en línia no estan disponibles per aquest esdeveniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *