Comunicacions simultànies

#Primària, @Espai i forma, N1. Resolució de problemes - El cor de l’aprenentatge, N5. Investigacions i projectes - Viure experiències

L’apartament. Els nens prenen decisions.

Ingrid Tena – Escola Mas Maria (Cabrils)

És una activitat que permet treballar, dins de l’àmbit matemàtic, el bloc d’espai i forma. En aquesta exposició podreu veure com alumnes de segon de primària prenen decisions, de forma vivencial, a l’hora de dissenyar i representar un apartament. Aquestes decisions partiran d’un consens previ on s’establiran les característiques bàsiques que ha de tenir l’habitatge. A partir d’aquest moment, els/les alumnes hauran de decidir en petits grups de quina manera distribuiran les parts d’un apartament tenint en compte aspectes importants com ara: lluminositat, obertura de portes, tamanys i funcionalitat dels espais i del mobiliari. Com ho faran? Sabran representar-ho?
L’apartament permet als alumnes pensar, treballar en equip, prendre decisions i entendre l’error com un aspecte positiu per ajudar a re-formular i millorar allò que havien dissenyat.

Document definitiu

 
 

 

L’Hort. Els nens prenen decisions.

Roser Gómez Riu – Escola Mas Maria (Cabrils)

Aquest curs, els alumnes de tercer de primària, som els responsables de l’hort de l’escola, davant d’aquesta activitat ens plantegem què hem de fer. Conversem sobre els anys passats, com i què plantàvem, el que recorden és el poc espai i les poquetes verdures que els hi tocava per aula, així que decidim intentar millorar aquest aspecte. Així doncs, comencem un procés d’investigació per entendre què és això d’un hort, quins són els requisits imprescindibles que hem d’observar per aconseguir una bona i copiosa collita… Ens adonem que som afortunats amb l’espai del qual disposem, però cal una bona organització i aprofitament del terreny. Ens posem a treballar per aconseguir que tots els cursos disposin d’un espai equitatiu. Mesurem, repartim, distribuïm…..

Document definitiu

 
 

Distribuïm taules i cadires, els nens prenen decisions.

Clara Gràcia – Escola Mas Maria (Cabrils)

Glòria Martínez – Escola Mas Maria (Cabrils)

Setembre, després de l’estiu els alumnes de cinquè de primària arriben a l’escola. Habitualment troben una classe organitzada i preparada per començar a treballar, però aquest curs les coses han canviat! La classe té les taules i les cadires amuntegades al centre de l’aula en forma de quadrat. Els/les alumnes no poden seure, on deixen els estris?…. Què fem? Comencem les primeres discussions, hem d’organitzar l’aula. Es dóna alguna que altra consigna: aconseguir el màxim espai possible lliure. Després d’acordar els diferents objectius que volem aconseguir, se’ls hi convida a dissenyar diferents propostes. Ens posem a treballar per equips i de seguida s’engresquen en fer els seus plànols… A vegades distribuïm l’espai i no recordem que hem de seure i que necessitem espai per caminar, tot plegat un embolic.

Document definitiu

 
 

On? Aula B1
Quan?12/07/2016 (09:00 - 10:00)

Les reserves en línia no estan disponibles per aquest esdeveniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *