Comunicacions enllaçades

#Batxillerat i formació professional, #Secundària obligatòria, @Altres continguts, N5. Investigacions i projectes - Viure experiències

Experiència portada a terme a l’Institut Juan Manuel Zafra de Barcelona

María del Pilar Menoyo Díaz – INS Juan Manuel Zafra (Barcelona)

Aprendre a fer recerques requereix temps i la realització d’activitats adients i graduals al llarg de tota la Secundària. No es pot pretendre que els alumnes en sàpiguen sense que se’ls hagi ensenyat a fer-les i a avaluar-les. Mostrem un marc teòric sobre la seva importància i pautes per introduir l’alumnat en la recerca de la mirada matemàtica de la realitat des de 1r d’ESO fins a batxillerat. Emmarcat en el model d’alfabetització CTEMA per a tota la població i dins del projecte Fer Ciència per comunicar ciència des de 1r d’ESO: aprendre a pensar, llegir, fer, parlar i escriure ciència (2n Premi Ètica i Ciència 2015), ja que partim del fet que tota investigació ha de ser comunicada i per tant indiquem recerques que van ser comunicades, obtenint premis a Planter de Sondeigs, Exporecerca, Es de libro, Jóvenes Investigadores, CIRIT i ARGÓ, tant d’ESO com de Batxillerat.

Document definitiu

 
 

Experiència portada a terme a l’Institut El Cairat d’Esparreguera

Juana Díaz Gil – INS El Cairat (Esparreguera)

Construir coneixement suposa acció i activar les nostres capacitats de recerca i anàlisi. Els professionals de l’ensenyament tenim el compromís amb la societat de cultivar i motivar a l’alumnat curiós i amb ganes d’aprendre. Des de l’Institut El Cairat es fomenta la construcció del coneixement matemàtic tant al departament de Matemàtiques com des del grup de “Gust i Passió per Investigar”. Es compartiran temes de treballs de matemàtiques realitzats i estratègies diferents per dur-los a terme, tant a l’ESO com a Batxillerat. La comunicació dels resultats és una part inherent de tot procés d’investigació. Per tant, es destacaran els fòrums o espais on l’alumnat pot exposar oralment els seus treballs. Professors i alumnes comparteixen el procés d’investigació, que suposa un aprenentatge en la construcció del coneixement matemàtic.

Document definitiu

 
 

On? Aula B3
Quan?12/07/2016 (09:00 - 10:00)

Les reserves en línia no estan disponibles per aquest esdeveniment.

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *