12 de juliol de 2016

Data Hora Esdeveniment
12/07/2016 0 12:30 - 14:00 Matemàtiques en entorns propers a l'alumne (Comunicacions enllaçades)

Educació matemàtica infantil en contextos realistes: una experiència al Mercat de la Devesa de Girona

Fàtima Dalmau – Escola Camins (Banyoles)

Àngel Alsina – Universitat de Girona (Girona)

Es presenta una experiència en una aula de 5 anys basada en els principis de l’Educació Matemàtica Realista. Des d’aquest enfocament es considera que les matemàtiques s’aprenen en contextos reals o bé realistes, i requereix que la pràctica docent es contempli des d’un punt de vista globalitzat, establint connexions entre els continguts i els processos matemàtics i amb altres àrees de coneixement. Des d’aquest marc, l’activitat descrita gira al voltant d’una sortida al mercat i s’aprofita aquesta situació com un recurs ric i significatiu en experiències d’aprenentatge matemàtic. La planificació i la gestió fomenten que els alumnes: a) prenguin consciència que les matemàtiques són presents en l’entorn; b) usin estratègies per resoldre les situacions problemàtiques que es presenten en situacions quotidianes.

Document definitiu

 
 

 

La botiga del Mogent

Montserrat Fuster Quintana – Escola Mogent (La Roca del Vallès)

L’activitat de La botiga del Mogent té com a objectius l’aplicació de les matemàtiques a la vida quotidiana en un entorn real de compra-venda i el foment de l’ús responsable del material.
És un projecte a nivell d’escola que consisteix a implicar a tots els alumnes en el repartiment del material comú. Es fa des de les dues vessants: la de responsables de la botiga i la de consumidors; tenint en compte que no és un acte puntual sinó que hi ha tot un procés previ, aquest és més autònom en els nivells superiors.

Document definitiu

 
 

 

Els de P3 ens mesurem

Núria Costa Bransuela – Escola Mogent (La Roca del Vallès)

La mesura es treballa com a eix transversal a tota l’escola. L’activitat que es presenta consisteix en el treball realitzat pels alumnes de P3. A partir de la seva pròpia alçada se’ls fa descobrir que el metre forma part d’ells i que aquest metre el podem fer servir per mesurar altres coses com pot ser l’aula. El metre passa de ser desconegut a ser part seva i a partir d’aquí manipulant amb uns llistons de fusta de metre poden mesurar diferents llocs de l’escola comprenent què és mesurar.

Document definitiu

 
 


Lloc: Aula B5