13 de juliol de 2016

Data Hora Esdeveniment
13/07/2016 0 09:00 - 10:00 Les gimcanes, una eina matemàtica (Comunicacions enllaçades)

Gimcana pel dia de Pi en el Parc de Can Mercader

Laia Miró Manasanch – INS Joan Bru Dieu (La Seu d’Urgell)
Luis Cros Lombarte – Escola Pia Sarrià-Calassanç (Barcelona)

En aquesta comunicació volem presentar una experiència que vam realitzar conjuntament dos grups de primer de l’ESO de l’Institut Joan Brudieu i un grup de primer de l’ESO de l’Escola Pia de Sarrià-Calassanç.
Tots dos col·legis fèiem la visita al museu de les matemàtiques de Catalunya MMACA a Cornellà de Llobregat i vam decidir que podia ser una experiència molt enriquidora que els alumnes fessin una gimcana/activitat fent equips formats per un alumne de cada grup.
La visita la concretem pel 14 de març, dia de Pi, i aprofitem la coincidència amb aquesta efemèride perquè les proves de la gimcana tinguessin algun element que inclogués el nombre Pi.
El més potent de l’activitat va ser observar com els alumnes compartien els seus aprenentatges per poder resoldre totes les proves tenint en compte que havien treballat blocs de continguts diferents en els dos centres.


Document definitiu

 

La GINCAMÀTICA: una manera divertida d’aprendre matemàtiques

Joana Guijosa Pibernat – INS Ramon Casas Carbó (Sentmenat)

La Gimcamàtica és una gimcama de matemàtiques on hi participen més de 300 alumnes d’un mateix municipi, alumnes de 6è de primària i 1er d’ESO. Cada 4 alumnes elaboren proves de contingut matemàtic entorn a un tema en comú. Per començar la gimcamàtica aquest grups es divideixen en dos: dos alumnes passen a fer les proves de la resta de companys i dos es queden explicant la prova als participants. Després intercanvien els rols. L’objectiu: passar-ho bé i divertir-se fent el màxim possible de proves!


Document definitiu

 


Lloc: Aula B5