Com és ben sabut el domini de la geometria per abordar problemes plantejats des d’activitats STEM resulta bàsica, sinó imprescindible. Aquesta comunicació planteja tres casos pràctics portats a l’aula on, per a la resolució de la part geomètrica, és necessari el domini de conceptes com la simetria, les rotacions o el càlcul funcional. Aquestes es resolen fàcilment amb Geogebra donant-hi accés a alumnes de cursos molt inferiors a l’esperat.

Veure més →

Es donarà una pinzellada de com es pot aprofundir en l’estudi dels triangles i quadrilàters, per tal de descobrir-ne algunes propietats. Es donaran idees per dissenyar activitats a l’aula i veurem com el programa GeoGebra de geometria dinàmica pot ajudar en la fase de simbolització, de manera pràctica i sense demostracions formals poc adequades a Primària.

Veure més →

La mesura de la longitud és un component crucial en l’educació matemàtica. Mitjançant la comprensió sobre la trajectòria d’aprenentatge de la mesura de la longitud podrem millorar les estratègies d’ensenyament-aprenentatge per afavorir l’adquisició de la competència per part dels infants. L’objectiu és crear un instrument per situar als alumnes en la trajectòria hipotètica d’aprenentatge, conèixer en quin punt es troben i ajudar-los a avançar per aquesta

Veure més →

Veurem com la versió 3D de GeoGebra ens permet reproduir, interpretar i experimentar amb superfícies de tota mena, incloses les fulles dels arbres, la forma d’un peix, els arcs d’una església, la vela d’un vaixell o conegudes obres arquitectòniques (entre moltes altres) sense que calgui aprofundir en la seva expressió matemàtica sinó fent servir les eines adequades. Es tracta també de mostrar com la manipulació virtual d’objectes és un valor afegit a la manipulació amb objectes reals donada la possibilitat d’introduir variacions de forma, mesura i situació.

Veure més →

En aquest taller es durà a terme una C2EMada, una gimcana matemàtica amb tecnologia mòbil inspirada en les gimcanes del World Mobile City Project. Després de mostrar el funcionament de la Barcelonada s’explicarà l’adaptació que es durà a terme per fer la C2EMada, una gimcana amb proves de contingut matemàtic protagonitzada pels assistents al taller. Finalment s’explicarà com adaptar i personalitzar la C2EMada per implementar-la al propi centre.

Veure més →

En aquesta presentació, mostrarem la importància de la cultura matemàtica en els processos de comprendre, a tots els nivells educatius. Volem fer de l’aula una comunitat democràtica i dialògica, immersa en processos amb sentit pels infants, on pugui emergir el coneixement superant la violència simbòlica que ha fet allunyar moltes persones d’aquest llenguatge.

Veure més →

Una comunicació que entrellaça contes que deixen entreveure pessics matemàtics amb reflexions sobre els criteris d’escollir bones històries per portar a l’aula. Un moment per descobrir com la màgia dels contes fa vibrar la ment matemàtica de menuts i grans. EI

Veure més →

Una comunicació que entrellaça contes que deixen entreveure pessics matemàtics amb reflexions sobre els criteris d’escollir bones històries per portar a l’aula. Un moment per descobrir com la màgia dels contes fa vibrar la ment matemàtica de menuts i grans. Educació Primària.

Veure més →

Una comunicació que entrellaça contes que deixen entreveure pessics matemàtics amb reflexions sobre els criteris d’escollir bones històries per portar a l’aula. Un moment per descobrir com la màgia dels contes fa vibrar la ment matemàtica de menuts i grans. Educació Secundària.

Veure més →