El C2EM 2020 obrirà amb la conferència “Ganar, ganar, ganar y volver a ganar” a càrrec de l’Eduardo Sáenz de Cabezón. 

Eduardo Sáenz de Cabezón, llicenciat i doctor en matemàtiques, ha estat professor de secundària i actualment és Professor Titular del Departament de Matemàtiques i Computació a la Universitat de la Rioja (Espanya). La seva recerca es desenvolupa en l’àrea d’Àlgebra Computacional.

Realitza tasques de divulgació de les matemàtiques en diferents àmbits (universitari, educació secundària, públic general, mitjans de comunicació), realitza xerrades, ponències, tallers i cursos de comunicació i divulgació matemàtica. Guanyador del concurs de monòlegs científics FameLab el 2013, representant a Espanya a la final internacional al Cheltenham Science Festival (Regne Unit). Guanyador del concurs de monòlegs científics de la Fundació Aquae (2014). Fundador del grup de monologuistes científics The Big Van Theory, Ponent en TEDxRíoDeLaPlata i TEDxRíoDeLaPlataEducación. Col·labora a Espanya en diferents mitjans de comunicació, que inclouen Televisió (Òrbita Laika, L’Aventura del Saber, TIPS …), ràdio (SER, Onda Cero, …), premsa escrita (Yorokobu, El Confidencial, … ).

Ha estat convidat com a ponent en esdeveniments científics i culturals a Argentina, Bulgària, Colòmbia, Xile, Espanya, Estats Units, Itàlia, Mèxic, Regne Unit, República Txeca, Suïssa i Uruguai.

És guionista i presentador de canal de Youtube Derivant, dedicat a les matemàtiques, produït per Zeppelin-Endemol.

Inclòs per la revista Quo (número 20 aniversari, octubre 2015) com una de les 101 ments creatives d’Espanya.

Autor de el llibre “Intel·ligència Matemàtica” (Plataforma Editorial)

Des de 2013 actua amb el grup de monologuistes científics The Big Van Theory amb qui ha realitzat més de 200 representacions.