Sortida

Carregant mapa...

#Primària, #Secundària obligatòria, Sortides

Nivell de possibles aplicacions didàctiques: darrer cicle de primària i secundària.

Responsables: Joan Girbau, Iolanda Guevara

Punt de trobada inicial: 17:00 h, al mig de la Plaça Urquinaona

Té una durada de dues hores aproximadament.

icona_pdf Ruta    Generalitats

transport_s1

A Barcelona hi ha infinitat de rellotges de sol de tota mena, la major part dels quals estan catalogats (amb fotografia inclosa) a l’Inventari de Rellotges de Sol dels Països Catalans, que podeu trobar al web http://www.gnomonica.cat/index.php/inventari/inventari-10742. L’objectiu de la ruta que es proposa és mostrar els més interessants des del punt de vista didàctic i els més suggeridors de cara a proposar possibles activitats als alumnes.

L’itinerari de la visita és el següent:

  • Punt de sortida: al mig de la Plaça Urquinaona.
  • Línia 4 de metro, direcció La Pau fins a l’estació de Barceloneta. D’allà al Parc de la Ciutadella per visitar el rellotge del jardí de l’Umbracle (molt interessant des del punt de vista didàctic i molt suggeridor de possibles activitats amb alumnes). En aquest punt es realitzarà una explicació sobre els conceptes bàsics de rellotges de Sol amb el suport d’un material escrit que s’haurà lliurat amb antelació.
  • Tornem a agafar el metro a la mateixa estació de Barceloneta amb direcció Trinitat Nova i baixem a Passeig de Gràcia. Des d’allà anem caminant fins a la cruïlla Balmes-València per visitar els 4 rellotges de l’Església dels Àngels (veurem les diferències entre els rellotges de Sol de diferents orientacions).
  • Tornem caminant a l’estació de Passeig de Gràcia i allà agafem la línia 3 de metro fins a Fontana. Des d’aquest punt anem caminant a la Plaça del Sol de Gràcia per visitar el rellotge de Sol que hi ha allà (també molt suggeridor de possibles activitats).

On? Rellotges de Sol
Quan?12/07/2016 (17:00 - 19:00)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>