Sortida

Carregant mapa...

#Primària, #Secundària obligatòria, Sortides

Nivell de possibles aplicacions didàctiques: primària i secundària

Responsables: Albert Pla, Jaume Barbal

Punt de trobada: 17:00h, davant de l’accés al Museu Marítim.  Av. de les Drassanes, s/n, 08001 Barcelona.

Té una durada de dues hores.

El Museu Marítim de Barcelona és una institució consagrada a la cultura marítima amb més de 80 anys d’història. Té la missió de conservar, estudiar i difondre el patrimoni marítim del país, un dels més rics de la Mediterrània. La visita al museu es centrarà en deus activitats consecutives: el planetari i el vaixell.

Al planetari treballarem la importància de la intuïció i del coneixement del medi en la navegació. Estels zenitals, azimut solar i duració del dia: ajudes històriques per a la situació. La meridiana i el càlcul precís de la latitud i la longitud. Les grans exploracions oceàniques i els reptes de tornar a les terres conquerides. El gran canvi tecnològic del segle XVIII i la precisió.
De la navegació oceànica ( estels) a la carta (reconeixement de la costa).

Al Santa Eulàlia farem una Introducció al vaixell i a la seva història. Veurem una carta de la zona i explicarem com la treballem amb els alumnes. Tot seguit a la carta situarem el nostre vaixell mitjançant dues demores simultànies. Finalment anirem al compàs per parlar de la declinació magnètica i del rumb. Enumerarem els mitjans que disposem a bord, per a una navegació segura.

On? Museu Marítim
Quan?12/07/2016 (17:00 - 19:00)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>