Sortida

Carregant mapa...

#Secundària obligatòria, Sortides

Nivell de possibles aplicacions didàctiques: secundària

Responsables: Josep Lluís Solé, Paco Moreno

Punt de trobada inicial: 17:00 h, porta d’accés a la Biblioteca de la Universitat de Barcelona (edifici de Plaça Universitat, seu del congrés).

Metro Universitat L1 L2
transport_s5

Té una durada de dues hores aproximadament.

  • La ruta que proposem comença a la biblioteca de la Universitat de Barcelona. Allà ens mostraran les primeres edicions dels llibres de Delambre i de Delambre i Mechain: Méthodes analytiques pour la determination d’un arc du méridien, publicat l’any VII (de la Revolució, s’entén), i Base du systéme métrique décimal ou Mesure de l’arc du méridien compris entre les paralèles de Dunkerke et Barcelone (1806). Acadèmia de Ciències, tancada a les tardes durant tot l’estiu, però farem però una breu explicació al vestíbul.
  • Entrada del carrer Portaferrisa, antiga porta de la muralla, on es guardava la barra de ferro corresponent a la unitat de longitud de la ciutat de Barcelona, la cana destra, i d’aquí el seu nom.
  • Carrer Escudellers, passarem per davant del lloc on hi havia l’hostal “La fontana de oro”, en el qual s’hostatjà Méchain, i, ja que tenia prohibida l’accés al castell de Montjuïc, n’aprofità el terrat per fer les seves mesures.
  • Torre del rellotge (1904), en temps de Méchain era un far, construït el 1772.  Méchain l’utilitzà com a vèrtex. Tenim autorització de la Cofraria de Pescadors per accedir-hi, i pujar a la terrassa que hi ha en el seu primer pis. Des de la torre veurem els altres vèrtexs del darrer triangle, i l’actual far de Montjuïc.

On? Biblioteca de Matemàtiques
Quan?12/07/2016 (17:00 - 19:00)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>