Sortida

Carregant mapa...

#Secundària obligatòria, Sortides

Nivell de possibles aplicacions didàctiques: secundària

Responsables: Carles Puig, Joaquim Berenguer

Punt de trobada inicial: 17:00 h, Teatre Poliorama, Rambla dels Estudis, 115.

Té una durada de dues hores aproximadament. Metro Catalunya

icona_pdf Itinerari

transport_s4
L’itinerari que us proposem ens mostrarà algunes de les institucions barcelonines d’ensenyament més rellevants on les matemàtiques ocupaven un lloc significatiu durant els segles XVIII i XIX.

  • Ens aturarem davant la seu de la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB), a la Rambla (Prop del c/ Bonsuccés), recordarem que en aquest lloc, on hi havia el Col·legi de Nobles de Cordelles, Tomàs Cerdà va ocupar la primera càtedra pública de matemàtiques. També serà l’ocasió d’esmentar alguns dels membres de la RACAB que van contribuir al desenvolupament de la ciència al nostre país, com Agustí Canelles que va participar amb Pierre André Méchain en la mesura del meridià.
  • El seu següent punt d’aturada serà el Convent de Sant Agustí (c/ Comerç), on, durant alguns anys, la Reial Acadèmia Militar de Matemàtiques va estar funcionant.
  • El recorregut acabarà amb la visita de l’actual Facultat de Nàutica de l’UPC (Pla de Palau), l’origen de la qual es remunta a l’Escola de Nàutica oberta per la Junta de Comerç el 1770, on l’ensenyament de les matemàtiques era, i continua essent, central. Hi veurem el planetari, maquetes de vaixells, instruments, cartes nàutiques antigues…

On? Poliorama
Quan?12/07/2016 (17:00 - 19:00)

Leave a Reply

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>